Een badkamermeubel schaf je gemiddeld maar eens in de 7 jaar aan, al zijn er natuurlijk uitzonderingen. Meestal is dit bij een verhuizing.

Maar waar moet je nu op letten bij het aanschaffen van een badkamermeubel? Nou dat is eigenlijk heel eenvoudig: de keuze van de gebruikte materialen.

Voor de mensen die niet het hele stuk willen lezen: onze meubels zijn gemaakt van 18 mm dik MFC of MDF hout en zijn gelakt (hoogglans of mat) of afgewerkt met een melamine toplaag. De laden die gespoten zijn hebben een MDF basis. Verder zijn onze laden dieper dan gangbaar, eenvoudig uitneembaar en sluiten Soft Close (ofwel fluisterzacht). De wastafels en kommen zijn gemaakt van mineraalmarmer of solid surface. Alle meubels worden gemonteerd geleverd. Solid surface? Mineraalmarmer? Melamine? MFC? Meer weten? Lees hieronder meer.

Uitleg materiaalgebruik


Appels met peren vergelijken en hoe scheid je nu eigenlijk dat kaf van het koren? Hieronder leggen we de verschillen uit van de meest gebruikte materialen, als het gaat om badkamermeubelen en kolomkasten. 

Massief houten meubels
Meubels zijn van massief hout als er alleen echt hout gebruikt is. Dus zo van de boom, verwerkt tot planken en om- en om verlijmd. Dat om en om- verlijmen is noodzakelijk, omdat de deurplanken anders krom- of hol trekken door opname van vocht uit de lucht. Met als resultaat een golvende deur- of lade die niet meer mooi sluit. Daarom is een massief houten meubel meestal niet de ideale oplossing voor een badkamermeubel.

Spaanplaat
Spaanplaat is een veel gebruikt materiaal, waar vooral goedkopere meubels van worden gemaakt. De basis bestaat uit houtsnippers, vaak afval uit de houtindustrie, die onder hoge druk met lijm samengeperst worden. Zo ontstaat een enigszins poreuze basis plaat, die met verschillende materialen afgewerkt kan worden. Door gebruik te maken van bijvoorbeeld fineer — een dunne toplaag van echt hout — krijgt men een hout look. Maar ook kunststof of Thermofoil wordt veelvuldig gebruikt. Daarbij kan men kiezen uit een aantal structuren en een breed scala aan kleuren. Kunststof heeft als voordeel dat het redelijk onderhoudsarm is. Spaanplaat heeft als nadeel dat als er vocht bij het plaatmateriaal kan komen (bijvoorbeeld door beschadiging) het na enige tijd op gaat bollen.

MFC badkamermeubels (melamine faced chipboard)
MFC zit qua structuur tussen spaanplaat en MDF in. Het bestaat uit veel fijnere houtsnippers dan spaanplaat, maar is niet zo fijn vermalen als MDF. Ook qua gewicht zit het tussen MDF en spaanplaat in.MFC is een ideale basis om met Melamine af te werken, zodat er een hygiënisch en krasbestendig eindproduct ontstaat.

MDF badkamermeubels (medium density fiberboard)
Bij de productie van MDF worden afval productiehout snippers tot een fijn houtpoeder vermalen. Door ook hier lijm aan toe te voegen, ontstaat door samenpersen van de bestanddelen een robuuste constructie plaat. Deze kan net als bij MFC met kunststof worden afgewerkt of in een kleur worden gespoten. Door de fijne structuur is MDF uitstekend te gebruiken voor gespoten meubelonderdelen, zoals de voorzijde van een lade.

Melamine
Melamine is een kunsthars, dus geen plastic. Het wordt gebruikt om bijvoorbeeld borden, bekers en schalen van te maken. Melamine is, naast bijna onbreekbaar, zeer krasvast. Daarnaast is het dampdicht dus ideaal als afwerklaag voor badkamermeubels en kasten. De melaminelaag wordt thermisch onder druk op de plaat aangebracht, waardoor een harde toplaag ontstaat. Deze kan glad zijn, maar je kan er ook een houtstructuur in aanbrengen of een ander motief. Daarnaast is het in vele kleuren verkrijgbaar. Door de dichtheid van de melamine coating nemen de meubels minder vul op en zijn ze eenvoudig te reinigen met gewone schoonmaakmiddelen en een microvezel of andere zachte doek.

Mineraalmarmer & Solid Surface
Mineraalmarmer wordt voornamelijk gebruikt voor wastafels en waskommen. Het grote voordeel voor een ontwerper is dat hij van mineraalmarmer - ten opzichte van keramiek of andere materialen - veel strakkere, fijnere, dunnere en meer maatvaste vormen kan maken. In een vorm wordt een mengsel van marmerpoeder met polyesterhars gegoten zodat een dragende mineraal structuur ontstaat. Over deze structuur wordt een gelcoat toplaag gegoten. Door deze dichte structuur is een waskom van mineraal marmer harder dan een acryl variant, maar voelt het niet zo kil aan als echt marmer. Het materiaal is zeer goed bestand tegen krassen en slijtage. Uitermate geschikt dus om een wastafel van te maken. Daarnaast is een waskom van kunstmarmer hygiënisch en eenvoudig te reinigen met de meeste huishoudmiddelen. Bij een watertemperatuur van 60 graden of meer kan de toplaag craquelé scheurtjes gaan vertonen, daarnaast zijn agressieve chemicaliën en haarverfsoorten minder geschikt voor de gelcoat toplaag.

Solid surface is net als mineraalmarmer ook een gegoten kunststof, het grootste verschil is dat dit het oppervlak van het materiaal geheel dicht is (dus niet poreus). Solid Surface, wanneer vertaald, betekent dan ook: Vast oppervlak. Dat geeft meteen de belangrijkste eigenschap weer. Solid Surface is onderhoudsvriendelijker en beter bestand tegen agressieve middelen.

Softclose laden
Als je de laden van onze badkamermeubels wat nauwkeuriger bekijkt, valt het meteen op dat op de plaats waar andere fabrikanten hout of plastic dragers gebruiken er bij Ocean Bathrooms elegante cassettes zijn gebruikt. In deze cassettes zit het softclose mechanisme, dat er voor zorgt dat, ook al is de lade met zwaardere voorwerpen gevuld, hij bij het dichtdoen de laatste centimeters wordt afgeremd en dus altijd zachtjes dicht gaat.

Badkamerspiegels
De badkamerspiegels zijn volledig vrij van koper en er is voor het ophang systeem en ombouw van de spiegel alleen hout of aluminium gebruikt. De verlichting komt van met energiezuinige LED's, die puur wit licht produceren (5500K) ideaal voor onder andere opmaken. Een aantal modellen zijn ook uitgerust met een verwarmingselement. Ideaal om de spiegel condensvrij te houden tijdens het scheren of opmaken.

Installatie


Fabrieksmatig gemonteerd geleverd
Onze badkamermeubels en kolomkasten worden fabrieksmatig gemonteerd geleverd. Dat houdt in dat je voor het badkamermeubel twee dozen ontvangt: het meubel zelf en de wastafel of waskom. Heb je voor een meubel met twee waskommen gekozen, dan worden er uiteraard 3 dozen geleverd. De kolomkast zelf, zit in een grote lange doos. 
De sifon en afvoerplug(gen) worden los bijgeleverd. Zo kan je dus meteen je badkamermeubel ophangen, zonder hem nog in elkaar te hoeven zetten. Wel zo handig dus!

Installeren jullie ook badkamermeubels?
Nee, wij zijn een online badkamer shop, en installeren dan ook geen producten. Heb je problemen met het plaatsen van een van onze badkamermeubels? Kijk dan deze video. Kom je er toch niet uit? Stuur ons dan gerust een mail.

Waar moet ik op letten als ik een product van Ocean Bathrooms ophang?
Bij het ophangen van de meubels is het van uiterst belang dat de muur genoeg draagkracht heeft om het meubel te houden. Hierbij moet je letten op de manier waarop je het meubel ophangt en waar de muur zelf van gemaakt is.

Het ophangsysteem van de meubels is speciaal ontworpen om de meubels te kunnen dragen. Alle onderdelen worden meegeleverd bij de meubels. Hier heb je dus al geen zorgen meer over!

De muur zelf moet voldoende dragend zijn en dit betekent dat deze verstevigd moet zijn. Dit kan dus geen gipsmuurtje zijn maar moet goed betegeld zijn en/of een betonnen achtergrond hebben. Indien er wel een gipsmuur aanwezig is, controleer dan of deze een verstevigde achterkant heeft!

Bekijk ook de video: Een Badkamermeubel plaatsen, hoe doe je dat?

Hoe bepaal ik de draairichting van een Ocean Bathrooms kolomkast?
De draairichting van onze kolomkasten kan je zelf bepalen. Doordat onze kolomkasten geen 'boven-' of 'onderkant' hebben, kan je de kolomkast als het ware 'op-de-kop' ophangen, zo bepaal je zelf de draairichting!

Productgerelateerde vragen


Kan ik mijn badkamermeubel ook zonder waskom/wastafel krijgen?
Onze filosofie is 'een goed product tegen een eerlijke prijs'. Wij vinden dan ook dat we de klant een zo compleet en kwalitatief mogelijk product moeten kunnen aanbieden voor een zo laag mogelijke prijs. Daarom vind je bij ons producten die we compleet aan je leveren. Zo krijg je bij je badkamermeubel de waskom/wastafel, afvoerplug en eventueel sifon er allemaal bij. 

De prijzen houden we graag laag, daarom is het ook zo dat wanneer je de waskom/wastafel uit de berekening haalt, dit vrij weinig uit maakt. Om deze reden leveren wij onze producten altijd compleet, wel zo handig voor jou dus!

Hoe zit het met de product foto's?
Een badkamermeubel koop je niet zomaar, daar doe je zeker 5 jaar of langer mee. Daarom is de aankoop van een badkamermeubel voor velen een keuze die erg moeilijk is en goed overwogen moet worden. Om deze reden willen wij jou de best mogelijke indruk geven van onze badkamermeubels. Zoals je misschien gemerkt hebt lijken onze productfoto's echt, en dat is ook zo. Wij vinden niet dat renders van een product voldoende zijn voor de klant, daarom hebben wij in ons eigen magazijn foto's van al onze producten genomen, zodat jij precies weet hoe en wat. Mooi toch? 

Betaalmethoden


Veilig en makkelijk
Om jouw betaling zo veilig en eenvoudig mogelijk te te laten verlopen, maakt Ocean Bathrooms gebruik van de volgende betaalmogelijkheden:

iDeal
Betalen via internetbankieren met je eigen bank. Zo kan je in je eigen vertrouwde betaalomgeving afrekenen. Bovendien weet je dan ook meteen dat de betaling goed is verlopen en ontvangen.

Creditcard
De creditcard betalingen worden verwerkt door onze betalingsprovider Mollie.

Klarna
Je kunt bij ons ook via Klarna betalen. Dit is echter wel een betaalmethode die buiten ons om gaat, waarbij het wel eens voorkomt dat Klarna een betaling weigert of een foutcode aangeeft. Houd hier dus rekening mee!

Verzending


Zowel de badkamermeubels als de badkamerspiegels worden op afspraak geleverd wanneer het jou uitkomt. Onze koerier neemt telefonisch contact met u op om een dag en tijdstip af te spreken. Zij zullen uw bestelling dan aan de voordeur netjes afleveren. U krijgt zelfs de mogelijkheid om uw bestelling volledig te controleren voordat u het accepteert.

Meer weten? Ga naar de pagina Verzenden & Retourneren.

Afleveren tot in huis


Het is natuurlijk heel goed mogelijk, dat jij je bestelling liever gelijk op de juiste plaats heb staan. In de schuur, opslag of meteen in de badkamer. Geef dit dan aan tijdens het maken van de aflever-afspraak om de opties voor de levering tot in huis te bespreken. (hier kan een meerprijs aan verbonden zijn)

Retourneren & verzendkosten


Ik ben niet tevreden met het product, mag ik het terugsturen?
Toch niet het product waar je van droomde? Of toch liever dat iets grotere meubel? Wat je reden ook mag zijn, als je een product via onze website bestelt, mag je dit product binnen een bedenktijd van maximaal 14 dagen zonder opgave van reden naar ons terugsturen. Dit geldt voor al onze producten. Uiteraard zijn hier natuurlijk wel een paar spelregels aan verbonden. Lees hier verder.

Hoe zit het met de verzendkosten?
Ocean Bathrooms verzendt jouw bestellingen via onze eigen vervoerder. Afhankelijk van de grootte en het gewicht van de bestelling(en) bepalen we het tarief. De tarieven worden zichtbaar wanneer je jouw bestelling afrond in het betaalproces. Je kunt de tarieven hier nalezen.

Krijg ik mijn verzendkosten ook terug als ik een product retourneer?
Wanneer je de producten op tijd en in goede staat (conform onze retourneringsvoorwaarden) hebt teruggestuurd, storten wij het volledige aankoopbedrag inclusief de verzendkosten vanaf ons magazijn naar het afleveradres terug.

De kosten voor de retourzending (en eventuele overige bijkomende kosten) zijn echter wel voor jouw rekening. Dat geldt ook bij eventuele schade die tijdens de retourzending ontstaat. We hopen dat je dit ook logisch vind. Uiteraard kan je het product ook altijd zelf terugbrengen naar ons magazijn (na afspraak).

Garantie


Heb ik ook garantie op mijn aankopen?
Jazeker, op badkamermeubels en kolomkasten hanteren wij 5 jaar garantie; op kranen, douches, spiegels en accessoires 2 jaar. Dit zijn onze standaardvoorwaarden, tenzij er iets anders vermeld staat bij de productomschrijving.

Mochten zich bij normaal gebruik fabricage-, materiaal- en/of constructiegebreken voordoen, dan valt dit binnen de garantie. Wij staan erop jouw product in optimale staat over te dragen, indien anders dan staan wij te allen tijden open voor feedback.

Wat valt er niet onder garantie?
Een schade of gebrek veroorzaakt door onzorgvuldigheid, onjuist gebruik en onderhoud, of schade met een oorzaak buiten de invloed van Ocean Bathrooms valt buiten de garantie.

Meer weten? Ga naar de pagina Garantie en Onderhoud of klik op een van de onderstaande links:

Garantievoorwaarden Ocean badkamermeubels

Garantievoorwaarden Ocean kranen

Garantievoorwaarden Ocean spiegels